Vecka 40 (39+0-39+6)

Nu är det bara några dagar kvar till beräknad förlossning! Men enligt barnmorskan på den förlossningsförberedande kursen är det bara 4% som föder på den beräknade dagen så jag stirrar mig inte blind på den 10 mars. Har både mammafika och vattengympa inplanerat den dagen! Som förstföderska är det valigt att gå över tiden så jag räknar nästan med det...konstigt eftersom jag hela graviditeten trott att jag ska föda för tidigt , men när vi började närma oss slutspurten kände jag plötsligt tvärtom.
 
Barnet är som tidigare nämnt färdigutvecklat och redo för att födas så denna vecka står det mest om väntan, vattenavgång, värkar etc. Vid rutinbesöket hos barnmorskan idag lyssnade vi på hjärtljuden (138), mätte magen (sf-mått 36) och tog blodtryck - men det var i stort sett allt. Blev nästan lite snopen att hon inte kontrollerade mer än så nu när det är så nära, speciellt hb-värdet eftersom jag blivit beodrad att äta järntabletter... Dock kände och klämde hon på magen med och kontrollerade att huvudet var neråt och fixerat, vilket det var. "Hon ligger väldigt långt ner, upplever du mycket tryck neråt?" frågade hon, men jag kan inte påstå att jag tycker att det trycker på speciellt mycket - ibland känner jag ett litet tryck och så ilar det till, men inte mer än så.
 
Det är trångt därinne nu, och magen är spänd och hård. Det känns att bebis inte har mycket plats att röra sig på - hon knör och trycker med rumpa och fötter titt som tätt. Får se när hon tröttnar och vill komma ut!
 
 

Kommentarer :

#1: Marika

Åh vad spännande! Jag födde ju i vecka 39+2, var faktiskt beräknad den dagen enligt mensen men flyttades efter RUL 4 dagar. Så tror mer på att den "rätta" gissningen på datum för bf var enligt mensen, dvs 24/10! :) För min del. Så man kan väl säga lite att E föddes på bf! Det gjorde jag med!

Svar: Hmm kanske får kolla mina egna beräkningar då =) Vet inte om du kikar in efter svaret här men jag försökte kommentera på din blogg precis, och även för någon dag sen, men det gick inte?
Gravidresan

skriven
#2: Anonym

Snart dax hjärtat!! 💞 tror jag gissade på 10/3. Lina

skriven
#3: Maria

Åh så spännande det är tycker jag! Kikar in här titt som tätt för o se om det är nåt på gång...
Själv har jag inga känningar alls. Och det känns lite overkligt att det liksom kan hända när som helst nu :)

Svar: Hihi ja nu är det spännande :) För dig med! Din lilla kan ju också komma närsom
Gravidresan

skriven

Kommentera inlägget här :