Vecka 33 (32+0-32+6)

Statistik
80% av graviditeten har passerat. 224 av 280 dagar har gått -det är ca 56 dagar kvar till BF. 
Barnet
Barnet väger nu ca 2 kg och är ca 43 cm långt. Lanugohåren börjar försvinna, huden slätas ut och är inte längre så rynkig som tidigare. Barnet kan svettas, något som tidigt födda barn inte kan. Kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Fostervattenmängden, som vanligtvis är ca 1 liter, ökar inte längre utan är konstant. Fostervattnet har ingen färg men är lite grumligt och har en doft som påminner och hav och tång. Vid den här tidpukten har de flesta barn lagt sig med huvudet i bäckenet.
Mamman
Livmodern fyller en stor del av din mage och det kan vara svårt att få plats med en hel måltid åt gången. Ät lite och ofta istället. Dina aktiviteter påverkar barnet - om du äter, sitter, ligger eller går känner barnet av det. Även ljud från yttervärlden påverkar ditt barn. Försök att vila varje dag. Kanske har din mage sjunkigt redan. Några veckor innan sammandragningarna börjar eller i samband med att de börjar märker man kanske att magen förändras. När barnets huvud rör sig sig ner i förlossningskanalen sjunker allting nedåt. Många upplever att det är en befrielse eftersom det blir lättare att andas. Men det är också helt normalt att magen inte sjunker förren precis innan förlossningen.
 
 

Kommentarer :

#1: marika

Sv: här börjat babysimmet terminsvis och pågår 1 termin. För oss kostade det 1500kr men kan vara olika i länen. Enklast är väl googla på babysim och staden man bor i så får man säkert veta mer :) så här börjar första gruppen i januari och augusti.

skriven
#2: Marika

Glömde skriva att man kan börja som tidigast när de blir 3 mån :) iaf här borta! Men här är första "kursen" 3-7 månader. så mellan de språnget kan man börja med grunderna!

skriven

Kommentera inlägget här :