Vecka 38 - rutinbesök hos bm

Eftersom graviditeten räknas som fullgången står det inte mycket om vad som händer i vecka 38, förutom lite kort om råmjölk i brösten och fixering. Barnet är färdigbakat och redo att födas! Men lillan kan också välja att bo kvar i den trygga bubblan fostervatten 1 månad till innan igångsättning. Så nu går man i väntans tider! Jag har sedan start trott att hon ska komma för tidigt, det vill säga innan den 10 mars, och la min gissning på den 28 februari. Så ska jag tro på mig själv kommer hon nästa fredag! Men i dagsläget känner jag annorlunda, tror det kommer dröja ett tag till...och än så länge har jag inte kommit till det stadiet att jag bara vill att hon ska komma ut - jag njuter för fullt av sista tiden som gravid och tycker det är himla mysigt med buffarna i magen. Varje tid har sin charm - hon kommer när hon kommer ♥ Men pessimist som jag är så tror jag inte hon väljer att komma en dag när jag känner mig fräsch, redo och utvilad utan det blir säkert en sådan där dag där man sovit dåligt, inte orkat tvätta håret på några dar och bara vill gräva ner sig. 
Rutinbesöken hos barnmorskan är tätare nu och idag var det dags igen. Denna gång skulle vi skriva en sammanfattning av graviditeten och mina tankar kring förlossningen i journalen men min barnmorska tyckte att jag hade fått med allt och skrivit så utförligt i mitt förlossningsbrev att hon valde att hänvisa till det i journalen istället. Hon flinade lite när hon först såg mina tre sidor med understrukna rubriker, men under tiden hon läste fick jag tummen upp kontinuerligt. "Har du funderat på att ha med en doula?" frågade hon när hon läst klart. Hon menade att det lät som den stöttning jag behöver och beskriver i brevet, att doulan finns där bara för att stötta mig psykiskt och finns där hela tiden till skillnad från barnmorskan. Hon menade också att Marcus får stöttning, och avlastning, av doulan. Tåls att fundera på. Som barnmorskan sa, man kan ju alltid kontakta en doula och stämma en träff för att se hur det känns.
För övrigt så hade jag dåliga järnvärden - det hade sjunkigt till 110 idag, låg på 112 förra gången och det ska helst ligga över 117 så nu blev jag beodrad att äta järntabletter. Blodtrycket var bra (110/70) och bebis hjärtljud låg på 146 bmp. Nu har hon även fixerat sig så hon gör sig redo! Fick det även bekräftat att det är rumpan jag känner under höger revben och små fötter som buffar ut till vänster i magen =)
 
 

Kommentarer :

#1: K A R R O W ~ bebis i magen

Det där med dåliga järnvärden känner jag igen. Går in i vecka 40 imorgon och låg på 115 när jag hade första besöket hos barnmorskan. Sedan sjönk det till 111, 108 och 106 och jag äter två järntabletter varje dag. Fick upp det till 111 igen men vid besöket i fredags hade det sjunkit till 102 (!). :(

Men snart kommer våra bebisar! Spännande! :)

skriven
#2: Yrsa Pettersson

Spännande, nu är det riktigt nära för dig!

skriven
#3: Yrsa Pettersson

Spännande, nu är det riktigt nära för dig!

skriven
#4: Susanna blivande tvåbarnsmamma - tävling på bloggen!

Spännande! Ett tips är att bara ta allt med ro och ät god mat med blivande pappan och njut i varandras närvaro innan två blir till tre :)

sv; KappAhl har verkligen lyckats med Newbie måste jag säga, träffar nog mitt i prick för många småbarnsmammor :)

Förstår verkligen att ni är nöjda med bilderna! Jättefina och det gäller ju att hitta en bra fotograf också som vet hur man tar de och det lyckades denna med :) Tror en annan tänker mer på sin kropp än andra så egentligen ska man bara skaka sig av sina tankar.

Kan säga att kvinnokroppen är helt fantastisk och har du inte lagt på dig så mycket under graviditeten så kommer magen dra ihop sig rätt fort och graviditetskilona kommer rinna av dig :)

Kram!

skriven
#5: ljuvligafyra.blogg.se

Vanligt att dessa små mirakel ligger så i magen :) Det gjorde Emilia också :) Så kul att de sker snart! Har ju följt din blogg sedan du var runt vecka 12 kanske.

skriven

Kommentera inlägget här :