Vecka 22 (21+0-21+6)

Statistik
53% av graviditeten har passerat. Kalendermånad 5. Graviditetesmånad 6. Trimester 2. Ca 150 dagar av 280 dagar har passerat och det är ca 130 dagar kvar till BF.
Barnet
Fram till mitten av graviditeten utvecklas och växer foster likvärdigt varför rutinultraljudet med BF (beräknat förlossningsdatum) görs innan vecka 20. Efter vecka 20 börjar de individuella skillnaderna synas tydligare - vissa barn blir långa och smala, andra korta och knubbiga. Men barnet är cirka 27 cm långt och väger cirka 450 gram. Barnet har fortfarande slutna ögon men kan se ljus och mörker genom de tunna ögonlocken. Öronen är mjuka men färdigformade och barnet hör alltmer av sin omgivning. Många menar att barnet har en förmåga att minnas röster och musikstycken som spelas ofta under graviditeten. Barnets sinnen utvecklas för var dag och barnet känner på sig själv med sina händer. 
Mamman
Livmoderns övre kant når en bit ovanför naveln och det går att se utanpå magen när barnet rör sig. Du kanske upplever att barnet är mest aktivt när du själv vilar. det är vanligt att barnet vaggas till sömns när du rör på dig. När barnet är fött kan man därför uppleva att barnet har kvar sin egen dygnsrytm.
Egna anteckningar
Nu har jag börjat känna av rörelser lite mer, men inte varje dag och inga längre stunder. Och precis som 1177 säger så är det först när jag själv vilar. Vid två tillfällen har jag känt lite tydligare buffar till skillnad mot de annars lätta fladdrandet - det var en häftig känsla <3 Även Marcus har känt bebis! En kväll när jag låg och beklagade mig över att jag inte kände några rörelser la han örat mot magen och började prata "kan du röra dig lite nu bebis så mamma blir lugn" och vips så fick han en buff mot örat 
 
Så här ser magen ut från min vinkel!

Kommentarer :

#1: Maria

Åh, så mysigt att även din sambo har fått känna rörelser. Det väntar min spänt på kan jag säga :)

skriven

Kommentera inlägget här :