Första rörelserna i magen

Vecka 18 (17+4) söndagen den 5 oktober, kvällen innan rutinultraljudet, kände jag de första rörelserna i magen =) Jag låg på rygg i sängen med kuddar uppburrade under nacken på kvällen och tittade på "En unge i minuten" med Marcus. Ungefär mitt emellan blygbenet och naveln, lite snett till höger, sprattlade det till flera gånger. Denna gången kände jag mig säker på att det var bebisen. Vid två tidigare tillfällen har jag tvekat och tänkt att det kanske var magen som bubblade till trots allt, men nu var det tydligt - det var inte magbubbel. Efter det har jag fortsatt känna svaga rörelser - men alltid om kvällarna när jag ligger ner i sängen. Att moderkakan ligger i framvägg (ventral) innebar enligt ultraljudsbarnmorskan på Östra att den fungerar som en stor mjuk stötdämpare och att det därför tar längre tid innan man känner sparkar från barnet, och även kan innebära att man känner mindre rörelser än önskat under graviditeten. Enligt min barnmorska på Barnmorskegruppen ska man dock känna rörelser kontinuerligt från och med nu (även om de är svagare och färre) så hon beodrade mig att ringa in om jag plötsligt inte känner några rörelser. "Det var ju just rätt sätt att uttrycka sig till dig" sa Marcus med glimten i ögat när jag berättade och syftade på att jag nu skulle ha än mer att oroa mig för - han såg nog framför sig hur jag börjar känna efter och inbilla mig ;)
 
 

Kommentarer :

#1: Tess

Va mysigt att känna rörelser!
Modigt att titta på En unge i minuten! 😜 Gjorde oxå det när jag väntade Levi och lipade varje gång en bebis föddes, både av lycka och av skräck haha! Kram ❤️

skriven
#2: Sarah

Gud vad spännande!är 8+0 idag och också på Barnmorskegruppen. Tyckte första gången verkar vara mycket trevligt där.vad tänker du?vilken barnmorska har du?

Svar: Grattis! =) Jag tycker det är mysigt hos dem så jag trivs. Har Hannan som barnmorska, vem har du?
Gravidresan

skriven

Kommentera inlägget här :