En flicka!

"Kan du se om det är en hon eller en han" frågade M barnmorskan. "Ni vill veta kön?" frågade hon och vi nickade instämmande. Hon förde ultraljudsgivaren ner mot benen på fostret "den ser ut att ha navelsträngen mellan benen här så jag kan tyvärr inte se vilket kön" sa barnmorskan först, och jag tänkte direkt att det var ödet. Det var inte meningen att vi skulle få veta. Men i samma stund sa barnmorskan "Eller jo, nu rörde den sig lite. Det ser ut som vi har en flicka här! Jag tycker mig se två blygläppar, så det är mer än en gissning. Ja, vi tror på en flicka!". Sedan återgick hon till fosterdiagnostiken. Det var en mysig känsla att få höra att det är flicka, samtidigt kändes hon inte sådär stensäker som jag hoppats på. Men utan att vi bad om det avslutade hon undersökningen med att kontrollera könet igen: "nu har navelsträngen flyttat på sig. Jodå det ser ut att vara en flicka. Ser du blygläpparna där?" sa hon och vände sig mot sin kollega. "Var är blygläpparna menar du?" frågade jag. Barnmorksan pekade på två tydliga vita streck mellan fostrets ben på skärmen. 
 
Så vi ska få en dotter ♥
 
 

Kommentarer :

#1: Sandra - mamma till Lykke

Vad mysigt med en liten tjej, stort grattis ! :)

Svar: Tack =)
Gravidresan

skriven
#2: marika

Åh vad mysigt =) det är ett glädjerus och få höra att det är en flicka, iallafall så va de för oss =)

Svar: Ja det var ett mysigt rus som for genom kroppen när de sa att vi skulle få en flicka :) men hade blivit glad för både och!
Gravidresan

skriven
#3: Tess

Åååh! Såå underbart! Jag är så himla lycklig för er skull! ❤️

Svar: Tack vännen! <3
Gravidresan

skriven
#4: paula

så mysigt! :) Verkar vara många flickor som beräknas födas nu runt slutet av 2014 början av 2015 hehe. Flickornas år ;)

skriven
#5: Marika

Sv: Ja precis! Hoppas på väldigt snart :) Men annars är det max 4,5 vecka kvar som längst.

skriven
#6: Jenny

hej! Åh så roligt med rul, hoppas allt har varit bra med dig/er! Själv har jag haft det bra men stressigt på jobbet vilket ju aldrig är bra. Vi var på RUL för två veckor sen och fick se krabaten där inne, helt otroligt :) och snart blir det besök hos Hannan, känns längesen nu. Jag får sån inspiration att pyssla när jag ser din blogg, jag glömmer liksom av det emellanåt men tycker ju att sådant är superkul :) ta hand om dig!

Svar: Roligt att höra från dig =) Tänkte faktiskt på dig häromdagen, att jag skulle ta och maila dig snart. Visst var det skönt med RUL efter så många veckor sen inskrivning, tog ni reda på kön eller vill ni bli överraskade? Ska till Hannan imorgon, vet inte riktigt vad som ska göras men antar att det hänger ihop med RUL. Vad fick ni för BF datum? Kram
Gravidresan

skriven
#7: Liselott

Vad mysigt! När jag var på ultraljud kunde barnmorskan inte se vad det var för kön..bebisen ville inte visa sig. :-)
Kika gärna in på vår webshop med fina mammakläder och prylar till babyn!

Svar: Vi var beredda på det med, att vi inte skulle kunna se men tänkte att ödet får avgöra om det är meningen eller inte. Ska kika in =)
Gravidresan

skriven
#8: H

Åh grattis, vad kul!:)

Svar: Tack! Håller tummarna för er med!
Gravidresan

skriven
#9: Lilla Malin

Vad roligt! :)

skriven
#10: marika

Ja nu är man allt i slutspurten... =) tror slemproppen börjar lossna i omgångar nu också.
Ja men man blir ju glad oavsett vad för kön bebisen har för det är ju en liten människa som man har skapat =)

skriven
#11: Jenny

hej! Ja visst var det skönt med ultraljudet, lite tråkigt bara att det inte blir något mer ultraljud nu ;) Rörde hon mycket på sig? Vår gjorde det och sög även massor på tummen. Ja vi fick reda på kön men har tänkt hålla det för oss själva tills bebisen kommer :) vi fick 2 mars som nytt datum så fram en vecka mot vad vi trodde efter KUB-testet. Ah, vi var hos Hannan idag, kul att vi synkar så bra med varann :) Fick lyssna på hjärtslagen och bokade in mig på mammagrupp 11/12 och hon pratade även om en eventuell pappagrupp som min Daniel, min sambo, är intresserad av. Såg att du känt de första rörelserna nu, har jag med gjort, så häftigt! Har din sambo kunnat känna dom med? Kram

Svar: Ja lite så kände jag med, ska man inte få se den lilla mer nu förren bf. Ja hon rörde sig en del, drack fostervattnet :) nu blev jag nyfiken på vilket kön er bebis har!
Okej så du bokade mammagrupp, vilken vecka är du i då? Vi tittade på grupper mot slutet av december men det var röda dagar på de tillfällen och de hade inte ordnat nya datum än sa hon, så vi skulle titta på det nästa gång. Kul med pappagrupp, får jag tipsa min sambo om :) Känner bara svaga rörelser hittills men de går inte att känns på utsidan, det lär dröja med tanke på att moderkakan ligger i framvägg. Har ni kunnat känna på utsidan? Kram
Gravidresan

skriven
#12: jenny

Hehe vi får se om vi lyckas hålla det hemligt, svårt att inte berätta för de närmsta :) Man skulle boka i vecka 28 har jag för mig och 11/12 är jag bara i vecka 27 men det var så oklart där över julhelgerna så hon tipsade mig att boka då. Ja jag har känt på utsidan, i söndags kväll när vi kollade på film så kom det lite mer tydliga sparkar som även min sambo kunde känna, häftigt :) har ni börjat skaffa grejer till bebisen än? Vi har inte köpt något än, jag har bara beställt nån babybox på Apoteket men utöver det är det tomt på den fronten än så länge :)

Svar: Ja det blir nog svårt :) Vecka 29 sa hon till mig men runt där nånstans då...hade varit kul om vi kom i samma :) men vi skulle ju boka nästa gång vi sågs sa hon, för då skulle de ha klarhet över hur de gör vid jul och så..men blir säker att jag får gå innan vecka 29 eller efter kan jag tänka mig. Åh vad mysigt att känna så tydligt :) avis! Vi gjorde faktiskt våra första inköp nu i veckan, gick en shoppingrunda på Frölunda torg så blev mest några söta saker. Får väl ta tag i att börja leta barnvagn etc snart... Vad är det för babybox ni köpt?
Gravidresan

skriven
#13: Jenny

Ja det hade det varit :) hon sa att många kommer säkert vara lite före vecka 29 pga julledigheten och så så det borde gå fast när vi var där i måndags så var 10/12 platser bokade redan. Ja det är mysigt, har ju inte känt så tydligt efter det men får ha en lugn kväll hemma ikväll och känna efter. Ja barnvagn är nog ett krux att köpa. Min sambos syster gav oss deras gamla barnvagn samma dag som vi berättade om graviditeten. Det kändes lite väl tidigt då så den fick åka upp på vinden med en gång :) man kan beställa gratis babyboxar från de olika apoteken, de innehåller typ några nappar, ett par blöjor, nån tidning och reklam.. Får inte in länken men googla bara babybox gravid så hittar du det. Det hämtade jag ut redan i aug men sen dess har inköpen lagts på is. Fast jag måste erkänna, jag har ständigt flikar uppe på vår iPad med babygrejer från jollyroom etc som jag sitter och suktar efter och vill köpa ;)

Svar: Kanske borde ringa och fråga om någon vecka..men enligt henne fick man alltid plats, men är ni redan så många låter det ju lite osäkert ändå. Vad skönt att ni har barnvagnen fixad, känns som en av de största inköpen, tillsammans med bilbarnstol. Tack för tipset, ska googla på detta =) Sitter här och är nervös nu för att jag inte känner några rörelser alls idag - Hannan sa att jag ska känna rörelser nu och att jag ska ringa in om jag inte känner något inom närmsta tiden :/
Gravidresan

skriven
#14: Jenny

Ja det är skönt att ha barnvagn fixad, får börja med den och om vi får fler barn kanske man vill ha en annan då. Ja det sa hon till oss med, jag har känt lite "kurr i magen" varje dag men inga direkt tydliga rörelser varje dag. Det börjar ofta kännas mest vid åtta nio på kvällen. Jag blir också lite orolig och fundersam när hon säger så men hon menar nog vara att vi ska vara uppmärksamma på våra små magar som inte längre är så små :) idag har jag haft en annan jacka än den jag brukar ha och det har spänt åt på magen så jag har fått ha jackan uppknäppt. Får nog kolla om jag hittar en bra vinterjacka :) har du skaffat någon?

Svar: Samma här, alltid senare på kvällarna...ja antar att man inte ska tänka på det för mycket, men vore mysigt att känna den lilla lite mer. Oj, vinterjacka har jag inte ens tänkt på! Det slog mig nu när du skrev...jag hade nog tänkt att vinterjackan skulle vara stor nog men det känns ju lite befängt nu när du säger det, haha...
Gravidresan

skriven

Kommentera inlägget här :