Att bli storasyster

Jag väntar mitt första barn och ska bli mamma, Marcus väntar sitt andra barn och ska bli tvåbarnspappa och Emilia väntar sitt första syskon och ska bli storasyster. Resan känns och ser olika ut för alla tre, och alla bearbetar den på sitt sätt. "Får jag känna på bebisen" säger Emilia och lägger händerna på magen. Hon frågar mycket och vill gärna köpa saker till bebisen när vi är ute. Senaste veckorna har hon på eget initiativ börjat rita teckningar om graviditeten, både på förskolan och hemma, som hon stolt visar upp. Här är en av dem:
Här berättar hon att hon ritat bebisen i magen som växer och växer och till slut kommer ut. Hon har även ritat "bebisvatten", och bebisen med vattenkoppor =)
Marcus köpte en barnbok som innehåller flera olika berättelser om att få småsyskon. "Lilla spöket Laban får en lillasyster", "Rut Knut och lilla tjut", "Babar och hans familj", "Rally-pojken får en bebis", "Snart har vi en baby" och "Jag vill också ha ett syskon" är några av de 14 sagorna i boken. Jättegullig!
En glimt från boken
 
 
 

Kommentarer :

#1: Marie

Men ohh grattis så härligt

skriven
#2: Tess

Vi har den boken "Snart har vi en baby" och läste den både för Liam och meja. Vi läser den även idag. 😊

skriven
#3: Johanna

Åh vad är det för bok? Letar efter nått till sonen men hittar inget bra. Skulle den passa för en snart 3-åring eller är den för äldre?

Svar: Nu vet jag int eom jag svarat i din blogg eller inte så svarar här med :) Vi köpte den på akademiska bokhandeln till bonusdottern som snart fyller 4 år, men den passar lika bra till en 3-åring om du frågar mig.
Gravidresan

skriven

Kommentera inlägget här :