Vecka 23 (22+0-22+6)

Barnet
Barnet är ca 22 cm långt från huvud till stjärt, ca 28 cm långt och väger runt 600 gram. Huvuets diameter är ca 5,6 cm och lårbenet är ungefär 4 cm. Barnets lungor tar ett jätteskutt den här veckan, när alveolerna bildas, och barnet fortsätter med sina andningsövningar. Det kanske är svårt att föreställa sig men om barnet skulle födas efter denna veckan skulle det ha en chans att överleva, men skulle behöva omfattande vårdinsatser.
Mamman
Ännu finns det gott om plats i livmodern och barnet rör sig mycket, speciellt på kvällarna. Många kvinnor tycker det känns bra medan några upplever det som obehagligt. Ligamenten som håller upp livmodern töjer sig när barnet rör sig vilket kan upplevas som att det drar och ibland smärtar i sidan av magen. 
Egna anteckningar
Nu känner jag rörelser varje kväll, även om de kanske inte är så tydliga som de skulle varit om moderkakan inte låg i framvägg. Man känner även rörelserna på utsidan av magen =) De allra första rörelserna upplevde jag faktiskt som lite obehagliga, samtidigt som jag var superglad över att känna något - de var en udda känsla att något rörde sig inuti min kropp! Nu tycker jag bara det är mysigt och blir varm i kroppen varje gång jag känner något.
 
Magen i provrummet vecka 22 ( 21+6)
 

Kommentarer :

#1: Malin

Så härligt att du känner bebisen mycket nu. Lycka!

skriven
#2: Jessica

Vi köpte vagnen sen förra veckan efter att ha provkört olika modeller så fastna jag för den. Läste många olika recensioner på nätet innan. Det är svårt det där. Lycka till! :)

skriven
#3: Camilla Mamma till snart 3 pojkar

Sv: tredje pojken kommer heta Noah 😊

skriven
#4: paula

fin lite mage!! Nu syns den ju rätt tydligt, visst går det undan?! Snart ser du också ut som en badboll hehe ;)

skriven

Kommentera inlägget här :