Rutinbesök 2

I torsdags (27 november -14) var det dags för rutinbesök hos barnmorskan. Vi tog nya blodprover för att säkerställa att det inte skett en immunisering. Som jag skrivit tidigare fick jag veta att jag har blodgrupp A-negativ och skulle kunna bära på ett barn som är positivt - därrför de vill ta nya prover och kolla så att det inte sker en immunisering. När barnet är fött tar de blodprover från navelsträngen på barnet och skulle det visa sig vara positivt och min kropp har bildat antikroppar får jag en spruta inför framtida graviditeter. Förutom blodprov lyssnade vi till bebis hjärta (140 slag/minut) ♥, bokade mammagrupp (15 jan), mätte SF-mått på magen (23), tog blodtryck (110/170) och ställde mig på vågen. Hb-värdet, det vill säga järnvärdet, hade sjunkigt till 112 så jag blev beodrad att få i mig lite mer järn. För er som inte vet vad SF-mått är kan jag berätta att det innebär mätning av livmoderns tillväxt. Barnmorskan mäter då måttet mellan blygdbenet (symfysen) och livmoderns övre kant (fundus). Måttet ritas sedan in på en kurva. Normalvärdet ligger på ungefär 23 cm plus minus några centimeter vid denna tidpunkt så det prickade jag in bra. Fortsättningsvis mäter man SF-måttet vid varje rutinbesök för att se att man följer sin egen kurva utan dramatiska avvikelser uppåt eller nedåt.
 
Blodtryck 110/170
Hb-värde 112
SF-mått 23
Bebis hjärtslag 140 
 

Kommentarer :

#1: Jeanette

Jag är också A negativ och har fått den sprutan två ggr, efter båda barnen. Det värsta var att jag fick ingen info om detta när jag fick första barnet då jag va 18 år. Innan jag fick sprutan så förklara hon varför och sen fick jag en broschyr om det. Så jag visste inte om det innan:-/

skriven
#2: Anonym

Förhoppningsvis låg blodtrycket på 110/70 för ett undertryck på 170 hade nog oroat din barnmorska rejält ;) kul att hitta en blogg där graviditeten är i samma fas som min :) jättefin mage!

Svar: Du har helt rätt! haha =) skrivit fel.. Bloggar du själv?
Gravidresan

skriven
#3: Jennie S

Å grattis! Mysigt!

skriven
#4: Lilla Malin

Skönt att allt verkar bra, förutom järnet då men det känns som om det är många som har för lågt. Jag räknade iskallt med att få ta järntabletter men jag har istället bättre blodvärde varje gång de kollar, märkligt!

skriven
#5: marika

Fina magen :)

skriven

Kommentera inlägget här :