Barnvagnsjakten är i full gång....

Nu har vi också inlett den stora barnvagnsjakten! =) Men herregud vilken djungel! Ska man ha en fyrhjuling eller en trehjuling? En stabil traditionell vagn eller svängbara hjul? Liggdel/hårdlift eller mjuklift? Fast eller vändbar sittdel? Vanlig eller ergonomisk fomgjuten sittdel? Fast eller vändbar sittdel? Ska man ha lätta stötdämpande lufthjul, tyngre skumfyllda gummihjul eller punkteringsfria plasthjul? Knäledshandtag eller teleskopshandtag? En djungel av chassin, liggdelar och sittdelar att välja emellan - något som uppskattas av många barnvagnsälskare har jag förstått, men själv hade jag föredragit ett fåtal färdiga barnvagnar att välja mellan. För många valmöjligheter ger bara beslutsångest - det finns ju för-och nakdelar med alla vagnar, och alla säger olika! Har dock hittat en barnvagnsbloggerska som känns pålitlig och kunnig - hon provar alla nya vagnar på marknaden och ger utförliga, långa recensioner där hon jämför vagnar och lägger ut detaljerade foton och beskrivningar. 
Efter att ha suttit ner tillsammans, läst på och prioriterat kom vi fram till att vi i första hand ska leta efter en fyrhjuling med svängbara hjul framtill, helst punkteringsfria gummihjul, hårdlift och en vanlig sittdel som är vändbar. Vi prioriterar också en adapter till babyskyddet så vi kan bära med oss barnet om det somnat i bilen. Men inte nog med det - den ska helst vara liten och lätt, enkel att fälla ihop, få plats i bilen och ha rymligt med plats undertill. Och sen ska den ju helst vara snygg också! Någon som sitter på denna perfekta vagn? De märken vi bekantat oss vid mest är Emmaljunga och Brio, men har även kikat på Bugaboo.
 
Emmaljunga Edge och Emmaljunga Mondial
 
 
Emmaljunga Edge och Emmaljunga Mondial: "rymlig, stabil, säker, fullutrustad och lyxig". Väger ca 14-15 kg. 8 olika chassin att välja mellan, Ecco-hjul eller lufthjul. Fullutrustad med regnskydd, insektsnät, solskydd, reflexer, bälte, vaggfunktion, svängbart styre, fotsackar, thermobase, framdragbar sufflett, safe frame, ventilationslucka. Mondial finns i 4 olika färger och Edge i 22 färger. Positivt: Mysiga och inbjudande, bra kvalite, rymliga. Negativt: stora, får antagligen inte plats i bilen, dyra.
 
Emmaljunga Viking
Emmaljunga Viking "kompakt, smidig, enkel och lätt" väger bara 10,9 kg och är 53 cm bred - en av marknadens smalaste. Vändbar sittdel, justerbar sits till liggläge, regnskydd, höj-och sänkbart styre. Finns i 5 olika färger. 3 olika chassin - Ecco-hjul eller lufthjul. Möjlighet att styla med färgglada suffletyger. Rymlig korg undertill och sidebag kan köpas till. Enkel att förvandla till syskonvagn om man blir fler - endast 79 cm vilket gör att man kommer genom alla standarddörrar. Positivt: liten och lätt, får plats bilen, lätt att förändra och göra färgglad. Negativt: liggdelen kunde varit snyggare.
Utöver Edge och Viking som är favoriterna för tillfället är Super Viking intressant
 
Brio Smile

Brio Smile "lätt och smidig" Smal konstruktion, lätt att hantera, rymlig och expanderbar sufflett, reflexband, inbyggd solkep, rymlig korg undertill. Vändbar och ställbar sittdel i tre lägen med fullt liggläge. Lufthjul. Väger ca 13 kg. Finns i 6 olika färger. Ganska hög så barnet kommer nära. Positivt: Budgetvagn med bra paketpris ute. Negativt: hög och upplevs därför större än den är, hört att sittdelen inte ska ha fullt sittläge.
 
Bugaboo Cameleon

Bugaboo Cameleon. "Lättviktig, lyxig och enkel att förändra". Vändbar ergonomisk sittdel. 3 olika lägen, från upprätt sittläge till fullt liggläge. Enkel att justera. Ställbar sufflett med 3 lägen. Låg liggdel. Vänbart handtag vilket innebär att de stora hjuen kan placeras fram om man behöver ta sig igenom terräng eller liknande. Skumfyllda gummihjul bak och punkteringsfria plasthul fram. Möjligheter att ändra utseende på vagnen genom att köpa topset. Positivt: enkel, kompakt och föränderlig. Negativt: dyr, låg, lite för stel och stilren.
 

Kommentarer :

#1: Angelica

Vi har beställt en Emmaljunga Super Viking efter att först ha varit inne på Brio Smile. För den kändes precis som du skrev, budget (smilen alltså). Därför vart det Emmaljungan istället, helt annan känsla.
Mitt bästa tips/råd är att provköra, flera gånger de vagnar ni är intresserade av! Det hjälpte oss enormt mycket. För även om vagnen ser bra ut på papper/nätet, så är det så sjukt viktigt att man tycker om att köra den samt att man provat sätta ihop/ta isär, fälla ner/upp etc alla de olika delarna som finns till. Samt att ni tar med er bilen och ber att få testa så den vagn ni vill ha går in i bagaget! :)

skriven
#2: Samanta

Vi ska nog snart kasta oss in i djungeln vi med.Men du skrev att du läste om en barnvagnsblogg.kan du inte slänga in den också?

Svar: Den heter enkelt nog barnvagnsblogg.com =) Mycket bra info, jämförelser och tips - men varning för att fasta i en stor djungel! Lycka till med er letande =)
Gravidresan

skriven
#3: Linda

Vi letar efter en liknande vagn men behöver också tänka på att vagnen ska vara hög då min sambo och jag är långa. Har så fastnat för Stokke Trailz som jag tycker har allt det där.

skriven
#4: Emma

Vi har precis köpt oss en barnvagn, och jag var helt inne på en Emmaljunga från början, men det blev tillslut en Maxi-cosi Mura som vi blev helt förälskade i. Den hade allt vi ville ha. Fyrhjuling med svängbara hjul, supersmidig att vika ihop i bilen (vi har två hundar) så alla får plats och väldigt fin. Det bästa är att somnar barnet i babyskyddet i bilen så tar man loss och knäpper bara på den på barnvagnen så kan man köra den så. Det var ett litet tips iaf, vi är galet nöjda! :)

skriven
#5: Maria

Är själv helt kär i Emmaljunga som märke. Tänker nog köpa en City cross då jag gärna är ute i skogen och går. Blev tipsad om Nitro city av hon som jobbade på Babyproffsen. En lite mindre och smidigare vagn men ändå stabil. Bra både i stan och terräng tack vare lite större svängbara framhjul. Är lite inne på den också ändå...

Kan tipsa om att söka på blocket efter vagnar. Många barnvagnsaffärer lägger ut annonser med specialpriset där. På nya vagnar då... om det är det ni tänker er.
Ska till exempel och titta på en City cross från 2014 med både sittdel och citykorg i Borås nästa helg. Bara för att det är förra årets modell kostar den 5000 istället för 8700... Känns som ett rätt så bra pris :)

skriven
#6: Agnes

Vi har också fastnat för emmeljunga. Super Viking vart det, men vi ska ta city supreme liggdel istället, skiljer 300kr...

skriven

Kommentera inlägget här :